Copyright © Fahéjasalma receptjei
Design by Dzignine
2011. április 23., szombat

Fűszeres túrókrém (nem csak) húsvétra

Fűszeres túrókrém

Hozzávalók:
Kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 fej hagyma, 1 paprika, 100 g főtt sonka, fél kiló zsíros túró, 2 dl tej, só, bors, pirospaprika, 1-1 csokor petrezselyem, snidling, kapor, citromfű, lestyán.
A hozzávalókat megmossuk, és felkockázzuk, az uborkát, a paradicsomot, a hagymát, a sonkát. A túrót elkeverjük két –három kanál tejjel, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk pirospaprikával, és megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel.
Minden hozzávalót összekeverünk, és hűtőben jól összeérleljük az ízeket.
Az így elkészült túrós krémet tehetjük pirítósra, felhasználhatjuk hidegtálhoz, de héjában sült burgonyát is megtölthetünk vele.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése