Copyright © Fahéjasalma receptjei
Design by Dzignine
2011. január 4., kedd

Szilvás gombóc

És ha már fahéj: egy étel, amit szinte mindenki szeret, és mindenkinek a fahéj illata jut eszébe róla.

Szilvás gombóc

Hozzávalók:
1 kg krumpli
20 dkg finomliszt
1 egész tojás
csipet só
1 diónyi zsír
A krumplit meghámozom, felkockázom, megfőzöm. Amíg fő a krumpli, addig óvatosan kimagozom a szilvát, kikeverem a fahéjat a cukorral.
Ha kész a krumpli, akkor lecsöpögtetem, majd krumplinyomóval alaposan összetöröm. Amikor már majdnem kihűlt, akkor hozzáadom a többi alkotóelemet, és lágy, de rugalmas tésztává gyúrom. Négy részre bontom masszát, és egy alaposan lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom, majd kb. 8-10 centis négyzetekre vágom.
Közben egy mélyebb serpenyőben, kis olajon zsemlemorzsát pirítok, valamint egy lábasban vizet forralok, amelybe egy kis sót hintek.
A tésztakockák közepébe belefektetem a fahéjas cukorral töltött szilvát, majd jól bebugyolálom, lehetőleg légmentesen. Ha forr a víz, beleeresztem a gombócokat. Néhány percig főzöm, majd leszűröm és a morzsába forgatom őket.
(Forrás: NLC)



Szilvás gombóc


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése