Kókusztorta
Hozzávalók:
A piskótához:
9 tojás
18 dkg cukor
20 dkg liszt
2,5 dkg kókuszreszelék
1 ek. kakaópor
csipet só
A töltelékhez:
20 dkg kókuszreszelék
2-2,5 dl tej
10 dkg cukor
A díszítéshez:
5 dkg tortabevonó
1 teáskanál margarin
Elkészítése:
9 db tojásból, kb. 24 cm-es tortaformában piskótát sütünk a következő módon: a tojásfehérjéket csipet sóval habbá verjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, végül a tojások sárgáját is egyenként, természetesen a habverő folyamatosan dolgozik. Legvégül a kókuszos, kakaós lisztet keverjük a tojáshabhoz, de ezt már fakanállal. 160-180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük a piskótát. Ha kész, rácson kihűtjük.
A töltelékhez a kókuszreszeléket egy kevés tejjel (kb. 2-2,5 dl ) tűz felett felfőzünk, hogy megszívja magát. A tejszínből kiveszünk kb. 2 dl-t, a többit (6 dl ) felverjük habbá. A felfőzött, kihűtött kókuszt belekavarjuk a tejszínbe, és teszünk bele kb. 10 dkg porcukrot is.
A piskótát 3 részre vágjuk, és betöltjük a kókuszos tejszínnel. A külsejét is bekenjük vele, aztán kókuszreszelékkel bevonjuk az oldalát.
1/2 dl tejszínben 5 dkg tortabevonót és 1 teáskanálnyi margarint felolvasztunk gőz felett, picit kavargatjuk, majd a torta tetejére öntjük, majd körben, a maradék tejszínből felvert habrózsákkal díszítjük. Néhány órát a hűtőben pihentetjük.
Kókusztorta |
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése