Copyright © Fahéjasalma receptjei
Design by Dzignine
2011. január 1., szombat

Sajtos-juhtúrós pogácsa

Ezt a finom pogácsa-receptet még jó néhány éve a Nők lapjában találtam. Az újság már elkeveredett azóta, ezzel a recept is elveszett, de sikerült utánanyomoznom a Nők lapja café fórumán! Örülök, hogy meglett, és ezúttal megosztom Veletek is. Érdemes megsütni, finom, és nem túl bonyolult az elkészítése sem.

Sajtos túrós-juhtúrós pogácsa

Hozzávalók:
1 dl tej
1 csapott ek. cukor
30 g élesztő
600 g liszt
250 g margarin
150 g juhtúró
150 g tehéntúró
1 dl tejföl
2+1 tojássárgája
1 ek só
100 g reszelt sajt
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük a cukorral élesztővel, felfuttatjuk
A lisztet átszitáljuk és összedolgozzuk a margarinnal, hozzáadjuk a tehén- és juhtúrót, az élesztős tejet, a tejfölben simára kevert 2 tojás sárgáját és a sót, összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, letakarjuk és fél óráig kelni hagyjuk, ezután lisztezett deszkán téglalap formára kinyújtuk és megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük és újabb fél órát kelni hagyjuk. Ezután kb 3 cm vastagra kinyújtuk, tetejét megkenjüka maradék tojás sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, kb 200 fokon 20-25 percig sütjük.

A kép illusztráció. Forrás: Flickr

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése